Nieuws 200515-12-2005 - Kerstwens  

Spronkers Racing wenst al zijn fans, leveranciers en "concurrenten" prettige feestdagen en een sportief 2006!01-11-2005 - Schade (zowel materieel als lichamelijk) tijdens laatste sprint

Helaas heb ik het seizoen niet kunnen afsluiten met een goed resultaat. Op een zonovergoten Amsterdam ben ik helaas niet verder gekomen dan een 7e plek.

Tot halverwege de laatste manche leek ik op koers te liggen voor een 4e plek in het dagklassement, maar helaas gooide Edward Terol roet in het eten. Bij een overmoedige inhaalacties raakte mijn kart dusdanig beschadigd dat ik liggend op de 3e positie de strijd moest staken. Bij deze actie werd niet alleen mijn kart beschadigd, maar liep ik zelf ook schade op in de vorm van een grote schaafwond. Gelukkig valt de schade mee en zullen zowel de kart als ik zelf snel weer hersteld zijn.

Ik wil hierbij Lars de Jong feliciteren met zijn allereerste podiumplek (3e) en met zijn aanstaande huwelijk (ik hoor wel wanneer en waar het feest is:-)!01-11-2005 - 4e plek in eindstand kampioenschap

Ondanks mijn 7e plek in Amsterdam heb ik toch een positie in het kampioenschap weten te winnen en ben op de 4e plek in het kampioenschap geëindigd.

Uiteraard ben ik hier zeer tevreden mee met name omdat het een seizoen vol problemen is geweest. Op naar volgend jaar...............20-09-2005 - Beste resultaat ooit - 2e plaats op Veldhoven

Na een seizoen vol tegenslagen, was er gisteren eindelijk weer reden tot vreugde. Op een zonnig Veldhoven ben ik op een schitterende 2e plek geëindigd. Een uitgebreid verslag en foto's volgen later.

Ik wil hierbij mijn vriendin bedanken voor het lenen van haar motoren… die motoren gaan als de brandweer! En ik heb slecht nieuws voor de concurrentie want tijdens de volgende wedstrijd zal ik weer met haar motoren rijden. Het is maar dat jullie het weten……….05-09-2005 - 8e bij 24 uur van Venray

Afgelopen weekend werd op het circuit van Venray de belangrijkste Prokart-wedstrijd van het jaar verreden.... de 24 uren van Venray. Zoals reeds bekend was, heb ik aan deze race meegedaan als rijder bij het Speedsport Holland Junior team (Triple K Racing)

Tijdens de kwalificatie bleek dat de rondetijden ontzettend dicht bij elkaar lagen. Tussen de 4e en de 8e plek zat slechts een verschil van 0.1 seconde! Wij besloten om onze banden te sparen en namen genoegen met de achtste startplek.

Het eerste uur van de race konden we niet met de top meekomen vanwege een probleem met één van onze motoren. Tijdens de pitstop bleek dat de choke een klein stukje openstond waardoor de motor in de bochten "verzoop". Na de pitstop waren onze rondetijden vergelijkbaar met de top en konden we beginnen aan een inhaalrace. In de nachtelijke uren ging ons kartje erg goed en wisten we ons op te werken naar een 5e plek. Helaas gooiden een kromme rechter fusee, kapotte voorwiellagers en een motorproblemen\ ons weer een paar plaatsen terug (9e positie).

Bij het opkomen van de zon, lagen we op een 7e plek en hadden uitzicht op de 6e plek. Helaas gooiden communicatieproblemen roet in het eten en verloren we 2 plekken door een ongeplande pitstop. In de laatste loodzware uren (zowel voor de rijders als het materieel) wisten we toch nog een positie te winnen en kwamen we als 8e over de finish.

Ik wil hierbij de jongens van Speedsport Holland Junior bedanken voor hun vertrouwen in mij en voor de uitnodiging om met hen mee te doen aan deze race!30-05-2005 - Geslaagde training

Ter voorbereiding voor de eerstvolgende wedstrijd, ben ik afgelopen zaterdag gaan trainen op het circuit van Amsterdam. Tijdens trainingen op Veldhoven en Uitgeest had ik last van onderstuur bij het uitkomen van bochten en ook tijdens de wedstrijd op Uitgeest had ik last van dit probleem waardoor ik snelheid tekort kwam. En ik wilde uiteraard het onderstuur-probleem eruit krijgen om een wederom teleurstellend resultaat te voorkomen.

Tijdens de test op Spa bij Speedsport Junior (ook rijdend op een Eglem), kwam ik erachter dat hun kart geen last had het onderstuur en ook directer instuurde. Uiteraard heb ik even gekeken hoe zij de kart hadden afgesteld en heb heea zaterdag ook toegepast op mijn eigen Eglem. En met succes:-) In het begin had ik inderdaad weer last van onderstuur bij het uitkomen van de bocht. Maar na het doorvoeren van enige aanpassingen, was het onderstuur verdwenen en voelde de kart erg goed aan.

Ter voorbereiding op de 24 uur van Venray, heb ik aan het einde van de middag nog een stint gemaakt van 1 uur. Tenminste, dat was de bedoeling. Na 45 minuten moest ik mijn stint helaas staken omdat ik de borging van mijn gaskabel verloren was waardoor de gaskabel los was geraakt.

Ondanks het kleine probleem aan het einde van de dag, ben ik zeer tevreden met het resultaat. Eindelijk reageerde mijn Eglem positief op de verandering die ik aanbracht in de afstelling.

Ik wil René Kindermans bedanken voor zijn hulp bij de test... het was weer een ouderwets gezellige trainingsdag:-)27-05-2005 - Deelname aan 24 uur met Speedsport Junior

Met veel genoegen kan ik mededelen dat ik dit jaar het team Speedsport Junior zal versterken tijdens de 24 uur van Venray. Afgelopen zaterdag heb ik op het circuit van Spa Francorchamps proefgereden en dat is beide partijen dermate goed bevallen dat er besloten is dat ik met hen de 24 uur zal rijden.

Ik wil hierbij het Speedsport Junior team bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben. Daarnaast wil ik ook Kombikart Ekart bedanken dat zij interesse in mij getoond hebben.26-05-2005 - Uitgebreid verslag beschikbaar

Het uitgebreide verslag van de sprintwedstrijd op het circuit van Uitgeest is vanaf heden beschikbaar in de sectie Uitslagen!26-05-2005 - Andere banden?

Tijdens de Kings of Karting-wedstrijden is gebleken dat de Maxxis-banden niet dezelfde levensduur hebben als de Vega-banden. Bij veel teams zijn de banden al voor het einde van de wedstrijd dermate versleten dat het canvas er door heen komt.

Karting Events / Prokarting Holland heeft "toegegeven" dat de levensduur niet overeenkomt met de Vega-banden. Echter, dit is tijdens verschillende testen vorig jaar niet naar voren gekomen. Men heeft het vermoeden dat het probleem veroorzaakt wordt doordat de baan nog meer grip krijgt doordat nu alle teams op Maxxis-banden rijden. Doordat er nog meer grip is, slijten de banden extra snel.

Karting Events heeft de teams gevraagd om suggesties te doen hoe het probleem opgelost kan worden. Dit kan eventueel leiden tot de overstap naar een andere band.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte indien er ontwikkelingen zijn.26-05-2005 - Tijdelijke sponsor

Tijdens de wedstrijd op Uitgeest heb ik gereden met stickers van Haaglanden Autoglas. Dit als tegenprestatie voor de mooie fotorapportage die Edwin Korstanje van mij gemaakt heeft tijdens een trainingsdag op Uitgeest.

De foto's zijn beschikbaar in de sectie Foto's.09-05-2005 - Wederom teleurstellend resultaat

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen 2005 is teleurstellend verlopen. Op het gezellige circuit van Uitgeest ben ik wederom niet verder gekomen dan een 7e plaats. De komende weken wordt het dus keihard werken om bij de volgende race verder naar voren te eindigen.

Een uitgebreid verslag en foto's zullen binnenkort beschikbaar zijn.20-04-2005 - Uitgebreid raceverslag en foto's beschikbaar

Het uitgebreide verslag van de sprintwedstrijd op het circuit van Emmen is vanaf heden beschikbaar in de sectie Uitslagen!

Met dank aan Eric Sliphorst (PINS Racing), mijn vader en mijn broer zijn ook de foto's beschikbaar!11-04-2005 - Teleurstellende 7e plaats

Onder wisselende en moeilijke weersomstandigheden is gisteren de eerste wedstrijd van het seizoen 2005 verreden. Door een aanrijding in de 2e manche en motorproblemen in de 3e manche, ben ik helaas niet verder gekomen dan een 7e plaats.

Een uitgebreid verslag en foto's volgen later deze week. To be continued......08-04-2005 - Spronkers Racing wordt Hardy's / Spronkers Racing

Met veel genoegen kan ik jullie mededelen dat ik ook dit jaar weer gesponsord wordt door Grandcafé Hardy's! Als tegenprestatie zal ik dit jaar rijden onder de naam Hardy's / Spronkers Racing.

Ik wil hierbij Raymond Hardy bedanken dat hij mij ook dit jaar weer sponsort! Hardy, ik kijk er naar uit om een keertje kartles van je te krijgen:-) To be continued......08-04-2005 - Tijdschema beschikbaar

Nu beschikbaar: het tijdschema voor de wedstrijd van aanstaande zondag!03-04-2005 - Kartclub DeFabrique heeft paaseieren gezocht in Emmen

Vorig weekend (paasweekend) is kartclub DeFabrique afgereist naar Emmen om te trainen voor de eerste sprintwedstrijd van het seizoen 2005. Omdat wij (Renée en ik) vorige week zaterdag terugkwamen van een weekje wintersport, zijn wij pas zondag in de loop van de middag afgereist naar Emmen. Die dag hebben we afgesloten met een heerlijke en gezellige barbeque.

Na een goede nachtrust genoten te hebben in ons favoriete hotel De Giraf, was het tijd om aan de bak te gaan. Al vroeg waren we op het circuit om optimaal gebruik te maken van de openingstijd van de baan. Al snel had ik een goede afstelling gevonden en na wat fine-tuning was ik uitermate tevreden.

In de loop van de middag begon het te regenen en uiteraard kon ik het niet laten om in de regen op de baan te blijven rijden met slicks. Echter na een half uurtje kwam de regen met bakken uit de hemel en was het moeilijk om de kart op de baan te houden. En aangezien ik ook geen regenpak aanhad, besloot ik om te stoppen want ik was door-en-door nat.

Na een heerlijk dagje gekart te hebben, ben ik met een goed en voldaan gevoel weer naar huis gegaan. Inmiddels heb ik mijn kartje weer helemaal geprepareerd voor komend weekend.... eindelijk ècht racen:-)10-03-2005 - Nieuwe datum sprintwedstrijd bekend

Vandaag heeft de EKC de nieuwe datum van de afgelaste wedstrijd op Veldhoven bekend gemaakt. Op 18 september zal de wedstrijd verreden worden op het circuit van Veldhoven.

Echter, omdat voor 30 oktober ook al een wedstrijd op dit circuit gepland stond, zal de wedstrijd van 30 oktober verreden worden op het circuit van Amsterdam. Kijk in de sectie Kalender voor de bijgewerkte nieuwe kalender.04-03-2005 - Sprint wedstrijd afgelast

I.v.m. de weersomstandigheden en de weersvoorspellingen heeft de wedstrijdleiding besloten om de sprintwedstrijd van aanstaande zondag NIET door te laten gaan. De wedstrijdleiding vindt het onverantwoordelijk om deelnemers van heide en ver naar het circuit te laten komen onder wellicht extreme weeromstandigheden.

Z.s.m zal een nieuwe datum bekend gemaakt worden. Zodra deze bekend is, laat ik het uiteraard weten16-02-2005 - Geslaagde eerste training

Vandaag was het dan zover... eindelijk rijden op mijn nieuwe kartje:-) De eerste meters waren wat onwennig maar dat kwam ook omdat het ontzettend koud was waardoor de banden weinig grip hadden. Na flink wat rondjes gereden te hebben, ben ik aan de afstelling gaan werken. Om te wennen aan de Eglem, heb ik eerst op de oude banden (Vega) gereden.

Na een redelijk goede afstelling gevonden te hebben, heb ik de nieuwe banden voor 2005 gemonteerd.... de Maxxis HG1-banden. En deze banden bleken veel meer grip te hebben dan de VEGA's. De rondetijden bleken maar liefst meer dan een seconde sneller te zijn. En dat merk je ook als je in de kart zit.... je hebt het gevoel alsof je over de baan vliegt. Doordat de band veel grip heeft, kun je ontzettend hard door de bocht. Na wat aangepast te hebben aan de afstelling, heb ik rondenlang een gevecht gehad met Stef Jonker (KTG Racing) die ook op een Eglem reed. Onze rondentijden waren bijna gelijk en daar ben ik bijzonder blij mee omdat Stef ontzettend veel kartervaring heeft.

Al met al was het dus een geslaagde dag! Komende zaterdag ga ik mijn zitpositie aanpassen omdat ik klem zit in mijn stoel. Daarnaast zit ik verder naar voren dan in mijn oude kart en dat vind ik niet erg prettig. En als het weer het toelaat, wil ik zondag weer gaan trainen.... ik heb het gevoel dat er meer uit de kart te halen is.

De foto's van vandaag zijn beschikbaar in de sectie foto's (Overig 2005).16-02-2005 - Eerste test uitgesteld tot vandaag

Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe kartje opgehaald bij Speedsport Holland. Bij Speedsport Holland aangekomen, stond mijn kartje glimmend klaar voor zijn nieuwe eigenaar..... voor mij dus:-)

Na nog h.e.e.a gemonteerd te hebben, hebben Edward en ik het kartje ingeladen en ben ik naar Uitgeest gereden om daar uitgebreid te gaan testen. Echter, in Uitgeest aangekomen, bleek de kartbaan door onbekende reden gesloten te zijn. De rest van het weekend is het dermate slecht weer geweest, dat ik niet getest heb.

Maar, vandaag is het dan zover.... eindelijk zal ik vandaag uitgebreid gaan trainen met mijn nieuwe kartje. Op het circuit van Veldhoven zal ik gaan kijken hoe de kart reageert op veranderingen in de setup en zal ik proberen om een goede afstelling te vinden voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Ik zal overigens rijden met de nieuwe MAXXIS-banden om meteen ook daaraan te wennen.

Ik hoop jullie zo spoedig mogelijk te laten weten hoe de training verlopen is. Daarnaast hoop ik zo spoedig mogelijk foto's beschikbaar te hebben van mijn nieuwe kartje. To be continued...................07-02-2005 - Spronkers Racing goes Eglem

Met veel genoegen kan ik melden dat ik komend seizoen op een Eglem-kart zal gaan rijden.

Edward Terol van Speedsport Holland heeft mij vorige week een aantrekkelijk aanbod gedaan om een Eglem uit 2004 te kopen. Na een geslaagde proefrit afgelopen zaterdag, heb ik besloten om de kart te kopen.

       

Ondanks de jonge leeftijd van de kart, heeft de kart inmiddels een uitstekende CV opgebouwd. Met de kart is de 24 uur van Venray gewonnen en de 6 uur van Berghem. Daarnaast heeft de kart afgelopen weekend uitstekend gepresteerd tijdens de Wintercup op het circuit van Uitgeest (2e op 0,147s van de winnaar)

Aanstaande zaterdag zal de kart race-klaar afgeleverd worden op het circuit van Uitgeest alwaar een tweedaagse test zal plaatsvinden. Met het Sprintkampioenschap voor de deur, is het zaak om zo snel mogelijk de kart te leren kennen.

Ik hoop dit jaar meer successen toe te voegen aan de CV van deze kart!

>>Nieuwsberichten 2004 bekijken<<

>>Nieuwsberichten 2003 bekijken<<