Nieuws 200323-12-2003 - Kerstwens

Spronkers Racing wenst al zijn fans, leveranciers en "concurrenten" prettige feestdagen en een sportief 2004!18-12-2003 - Officiële einduitslag beschikbaar

De officiële einduitslag is beschikbaar in de sectie Uitslagen!07-12-2003 - 7e op Amsterdam, 3e in eindstand

Vandaag was het dan zover..... Op een mooie zonnige maar koude winterdag werd op het (tijdelijk) verlengde circuit van Amsterdam de seizoensafsluiter van 2003 verreden. Het zou een mooie en spannende strijd worden voor de 3e plek in het kampioenschap tussen mijn vrienden van Performance Friction (P.F.) en mijzelf. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil slechts 12 punten.

De eerste manche verliep redelijk goed, ik startte van de 3 positie maar verloor aardig wat plaatsen. Er werd in de eerste manche bijzonder asociaal gereden. Aan alle kanten werd er gebeukt en werden er tikken uitgedeeld. Om mijn materiaal te sparen, heb ik voorzichtig aan gedaan omdat uitvallen grote gevolgen voor mijn 3e plek in het kampioenschap zou hebben. Ik wist de manche uiteindelijk toch nog als 5e te finishen, 1 plekje voor P.F. waardoor ik weer 1 punt uitliep.

De 2e manche begon voortvarend en ik wist me van achteraan aardig naar voren te werken. Helaas ging het in de 3e ronde mis..... Damen kreeg een beuk van achteren, spinde van de baan en nam mij daarbij mee. Iedereen haalde mij weer in en reed bijna helemaal achteraan (en dat terwijl P.F. vooraan reed!). Maar gelukkig liep mijn kart super goed en wist ik mijn hoofd koel te houden waardoor ik mij door het veld weer naar voren wist te rijden. Ik ben die manche als 8e geëindigd, 4 plekken achter P.F. waardoor mijn voorsprong 9 punten was.

Ook het begin van de 3e manche verliep dramatisch. In de tweede bocht werd er flink geduwd waardoor het Team Monster van de baan vloog en mij daarbij mee nam. Gelukkig wist ik mijn kart weer uit de banden te trekken en mijn weg weer te vervolgen. Helaas reed ik wederom helemaal achteraan (en dat terwijl P.F. weer vooraan reed) en kon dus wederom aan een inhaalrace beginnen. Op dat moment was ik virtueel mijn 3e plek in het kampioenschap kwijt en moest dus alle zeilen bijzetten om de schade beperkt te houden. Maar ook deze keer wist ik mij dankzij een goed geprepareerde kart weer helemaal naar voren te werken en wist als 8e over de finish te komen, 3 plekken achter P.F. waardoor mijn voorsprong slonk tot 6 punten.

De start van de 4e manche verliep moeizaam omdat mijn banden in het begin bijzonder weinig grip hadden. Hierdoor verloor ik een paar plaatsen maar wist deze al gauw weer terug te veroveren. De hele manche bestond uit een gevecht tussen P.F. en mij. Een strijd die uiteindelijk in mijn voordeel werd beslist. Ik eindigde die manche als 7e, 1 plek voor P.F. waardoor mijn 3e plek in het kampioenschap veilig gesteld was. In de einduitslag van de wedstrijd ben ik uiteindelijk 7e geworden (complete uitslag).

Gezien de problemen in de 2e en de 3e manche ben ik heel erg tevreden met de uitslag en helemaal omdat ik mijn 3e plek in het kampioenschp met succes verdedigd heb. Ik wil hierbij Performance Friction bedanken voor de mooie en faire gevechten die wij het afgelopen jaar op de baan uitgevochten hebben! Ik kijk met veel plezier uit naar volgend jaar.......

Ik wil hierbij ook Patrick Oosterlee bedanken voor de ondersteuning die hij mij vandaag gegeven heeft!01-12-2003 - Geslaagde training

Afgelopen weekend ben ik ter voorbereiding op de wedstrijd van aanstaande zondag gaan trainen op het circuit van Amsterdam. In eerste instantie was alleen een training op zondag gepland maar omdat er regen voorspeld was voor zondag, ben ik ook zaterdag gaan trainen.

De zaterdag begon mistig en heel erg koud. Vanwege de kou was er bijzonder weinig grip en met name op het oude gedeelte. Het nieuwe gedeelte daarentegen had bijzonder veel grip hetgeen het vinden van een goede afstelling niet eenvoudig maakte. Gelukkig werd het in de loop van de dag minder koud waardoor het rijden een stuk aangenamer werd.....geen koude tenen en vingers meer:-) Ook de grip nam door het flauwe zonnetje toe. Helaas was er wat oponthoud doordat een veer van mijn koppeling losgeschoten was. Hierdoor was ik genoodzaakt om een oude koppeling/tandwiel te monteren.

Zondag begon de dag zoals voorspeld was met regen. Een mooie gelegenheid dus om de baan ook in natte omstandigheden te ervaren. Ook op een natte baan bleek de grip op het oude gedeelte ver te zoeken. Op het nieuwe gedeelte was er, net zoals op een droge baan, bijzonder veel grip. Helaas moest ik de training staken met een versleten voortandwiel (degene die ik zaterdags gemonteerd had). Maar, beter de training moeten staken dan de wedstrijd!

Helaas waren er op beide dagen geen competatieve tegenstanders waardoor ik niet kon meten hoe snel ik geweest ben. Dat zal de race dus zondag moeten uitwijzen......01-12-2003 - Tijdschema en routebeschrijving wedstrijd op Amsterdam beschikbaar  

Nu beschikbaar: het tijdschema en de routebeschrijving voor de komende wedstrijd op Veldhoven!08-11-2003 - Licentiedagen 2004 bekend

Het lijkt nog ver weg, maar voor dat je het weet, is het alweer zover, de Licentiedagen 2004! De data en locatie voor volgend jaar zijn bekend en zijn opgenomen in de sectie Informatie.

Neem snel een kijkje en noteer de data in je agenda!08-11-2003 - Einduitslag Sprint Veldhoven en Tussenstand aangepast

In de uitslag van de laatste sprintwedstrijd is door de organisatie een fout gemaakt in de puntentelling. De teams/coureurs die een manche niet hadden gereden of niet gefinisht zijn, hadden een verkeerd aantal punten toegekend gekregen .

Deze wijziging heeft dus ook gevolgen voor het tussenstand en is daarom ook aangepast. Daarnaast hebben de teams die niet hebben deelgenomen aan een race een X gekregen i.p.v. een 0. Hierdoor is zichtbaar gemaakt of een team geen punten behaald heeft of niet heeft deelgenomen aan de race.03-11-2003 - Slechtste race van het seizoen, 13e op Veldhoven

Gisteren werd op het circuit van Veldhoven de 5e wedstrijd verreden van het Sprintkampioenschap. De training verliep uitstekend en aan het einde van de training was ik zelfs één van de snelste. Tijdens de training was het overigens droog. Echter, vlak voor het begin van de 1e manche begon het te regenen en waren alle inspanningen van die dag dus voor niets geweest. Alle karts werden op regenafstelling gezet en er werden regenbanden gemonteerd. Tot zover, niets bijzonders......

Tijdens de 1e manche bleek al snel dat ik bijzonder weinig grip had en heel veel moeite had om mijn kart op de baan te houden. De concurrentie leek hier geen last van te hebben en ik werd aan alle kanten ingehaald alsof ik stilstond. Ook tijdens de 2e manche had ik nog steeds veel problemen om op de baan te blijven en werd wederom aan alle kanten ingehaald.

Na de 2e manche kwam de oorzaak aan het licht (ondanks dat het donker was)! Albert Stekelenburg, teamgenoot van Henk Otto (team Otto Vuurvast) voelde aan mijn regenbanden en constateerde dat de compound van mijn banden hard was. Albert vertelde mij dat halverwege vorig jaar de regenbanden voorzien waren van een zachtere compound en dus meer grip hadden. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik nog het oude type (en dus hardere) had omdat ik mijn banden vorig jaar 2e hands gekocht had. Helaas had ik geen ander setje regenbanden bij me! Maar gelukkig kreeg ik van zowel Folkert Damen als Joost Visser een setje regenbanden aangeboden. Helaas was er geen tijd meer om die banden te monteren omdat de 3e manche bijna van start ging. Dat betekende dat ik ook de 3e manche op de verkeerde banden moest rijden.

Na de 3e manche heb ik, met hulp van o.a. Joost, snel het setje gloednieuwe regenbanden op mijn kart gemonteerd. En, met succes! In de tweede bocht wist ik met gemak een aantal concurrenten uit te remmen (waaronder Joost) en daarmee een paar plekken te winnen. Ik had nu wel genoeg grip, de kart reageerde zoals ik dat wilde en ik kon zelfs concurrenten inhalen. Ik finishte de 4 manche dan ook op een mooie 10e plek. Mooi omdat ik van bijna achteraan gestart was.

Helaas ben ik door de tegenvallende resultaten in de eerste 3 manches heel veel punten verloren en ben uiteindelijk als 13e geŽindigd (complete uitslag). Doordat het team Kombikart Ekart goed presteerde (3e in einduitslag), heb ik mijn 2e positie in het kampioenschap helaas aan hen moeten afstaan (tussenstand). Maar, over 5 weken is de laatste wedstrijd van het seizoen en ik ga er uiteraard alles aan doen om die 2e plek weer terug te veroveren!

Ik wil hierbij Folkert en Joost nog bedanken voor het ter beschikking stellen van hun regenbanden! Thanx guys!29-10-2003 - Meer foto's beschikbaar

Eindelijk is het dan zover..... de lang verwachte foto's zijn eindelijk beschikbaar. Neem snel een kijkje bij de sectie Foto's! Helaas zijn er géén foto's beschikbaar van de wedstrijd op Berghem omdat daar géén foto's genomen zijn.

Hierbij wil ik mijn vader, mijn broer en Erik Braspenning bedanken voor het nemen van de foto's:-)29-10-2003 - Tijdschema en routebeschrijving wedstrijd op Veldhoven beschikbaar

Nu beschikbaar: het tijdschema en de routebeschrijving voor de komende wedstrijd op Veldhoven!26-10-2003 - 1000e bezoeker

Vandaag is mijn website voor de 1000e keer bezocht en uiteraard ben ik daar heel erg blij mee! Ik wil hierbij alle bezoekers bedanken voor het bezoeken van mijn website!

Ik hoop ook de volgende 1000 keer boeiende informatie te bieden. Op dit moment ben ik druk bezig om de sectie Foto's verder uit te breiden. Binnenkort zullen van alle wedstrijden waaraan ik heb deelgenomen (muv Sprint Berghem) foto's beschikbaar zijn.25-10-2003 - UPDATE: Extra race Sprintkampioenschap?

De race op het vernieuwde en verlengde circuit gaat door! De wedstrijd zal verreden worden op 7 december en zal meetellen voor het kampioenschap. Binnenkort zal het tijdschema en de routebeschrijving beschikbaar zijn op mijn website.11-10-2003 - Uitslag Berghem ongewijzigd

Vanochtend heeft bij Prokarting Holland de technische nacontrole plaatsgevonden op de motorblokken die na de wedstrijd van afgelopen zondag op Berghem in beslag zijn genomen.

Met veel genoegen kan ik mededelen dat alle motoren goedgekeurd zijn en dat de uitslag dus ongewijzigd en officieel is.06-10-2003 - 8e plaats op Berghem en 2e plaats in kampioenschap versterkt

Gisteren werd op het circuit van Berghem de 4e wedstrijd verreden van het Sprintkampioenschap. Tijdens deze race heb ik met succes mijn 2e plaats in het kampioenschap weten te verdedigen. Ook deze keer was het een sterk startveld met enkele topteams uit de Kings of Karting waaronder Koene Racing 2.

De eerste manche verliep uitstekend. Ik had een super start en pakte bij de eerste bocht de leiding (startte van de 2e plek). Na 5 ronden aan kop gereden te hebben, moest ik de leiding helaas afstaan aan Otto Vuurvast. Al gauw kwamen meer "toppers" mij voorbij en finishte uiteindelijk als 7e.

De tweede manche startte ik als 1-na-laatste en wist me redelijk naar voren te worstelen. Tegen het einde van de manche had ik een fel gevecht met Performance Friction. Een paar ronden voor het einde wist ik hem in te halen en een gat te slaan. Ik finishte de manche uiteindelijk als 11e.

De derde manche was ik in een fel gevecht verwikkeld met Jarno Post, Racing Land en Simon Knap. Helaas verloor ik deze strijd in een poging om Jarno in te halen. Bij het opkomen van het rechte stuk gooide hij de deur dicht en moest ik remmen om hem niet te raken. Omdat ik langzamer het rechte stuk opkwam, werd ik aan het einde van het rechte stuk door Racing Land en Simon Knap ingehaald. Een paar minuten voor het einde van de manche begon het te plenzen en was het zoeken naar grip. Helaas kon ik niet profiteren van een schuiver van Jarno en werd uiteindelijk 9e.

De vierde manche begon met een gladde baan door de regen van manche 3. Ik had ervoor gekozen om mijn afstelling niet aan te passen hetgeen de juiste bleek te zijn. Wederom was ik een fel gevecht verwikkeld met Jarno Post en Racing-Land. Deze keer wist ik het gevecht wel te winnen en finishte uiteindelijk als 6e.

Ik ben in de einduitslag 8e geworden, voor mijn grootste concurrenten Jarno Post en Performance Friction (complete uitslag). Hierdoor ben ik in het kampioenschap 2 punten uitgelopen op Jarno Post en is Performance Friction voorbij gestevend door Ekart (tussenstand). Echter, de uitslag van deze race is nog niet definitief omdat één van mijn motoren na de wedstrijd "in beslag is genomen" voor een technische nacontrole. Naast mijn motor zijn ook een motor van Jarno Post en Otto Vuurvast in beslag genomen. Aanstaande zaterdag zal de nacontrole plaatvinden en uiteraard laat ik weten wat de uitkomst is. To be continued......01-10-2003 - Tijdschema en routebeschrijving wedstrijd op Berghem beschikbaar

Nu beschikbaar: het tijdschema en de routebeschrijving voor de komende wedstrijd op Berghem!01-10-2003 - Extra race Sprintkampioenschap?

Vandaag is bekend geworden dat Karting Events een extra race wil toevoegen aan het Sprintkampioenschap. Op 7 december zal waarschijnlijk een 6e race verreden worden op het vernieuwde en extra lange circuit van Amsterdam.

Het circuit van Amsterdam is de afgelopen maanden flink onderhanden genomen. Naast de oude baan is een compleet nieuw circuit verschenen die de oude baan moet vervangen. Op dit moment is de nieuwe baan gekoppeld aan een gedeelte van het oude circuit waardoor de baan een lengte van maar liefst 1600 meter heeft. In het voorjaar zal de oude baan weggehaald worden en zal de nieuwe baan een lengte hebben van 1200 meter.

Karting Events wil gebruik maken van de mogelijkheid om op het tijdelijke, extra lange circuit een wedstrijd te rijden en wil daarom de wedstrijd dit jaar nog laten plaatsvinden. Of deze wedstrijd daadwerkelijk verreden gaat worden, hangt van het animo. Indien deze race doorgaat, zal deze overigens meetellen voor het kampioenschap

Zodra er meer over deze race beschikbaar is, laat ik dat uiteraard via mijn homepage weten. To be continued.......18-09-2003 - 24e bij 6 uur van Spa

Afgelopen weekend heb ik op het circuit van Spa Francorchamps de 6 uren van Spa gereden. En ik moet zeggen dat Spa Francorchamps niet alleen de mooiste bocht ter wereld heeft, maar ook de mooiste kartbaan van de wereld! Het is een zeer uitdagend circuit met veel super snelle bochten en ook de ligging van in de Ardennen is bijzonder mooi.

De wedstrijd verliep echter minder mooi. Wij hadden tijdens de wedstrijd heel veel last van onderstuur waardoor onze rondetijden slecht waren. Door het onderstuur konden wij het directe gevecht niet aangaan omdat we grote moeite hadden om de kart op de baan te houden en anders absoluut in de grindbak zouden eindigen. We hebben uiteindelijk toch de finish gehaald en zijn als 24e gefinisht. De race werd tijdelijk stilgelegd d.m.v. een code rood vanwege een probleem met de tijdwaarneming. De wedstrijd is vanwege dit probleem ingekort tot 4,5 uur.

Deze week is trouwens ontdekt waarom onze kart niet goed af te stellen was. Het frame blijkt namelijk gescheurd te zijn waardoor het frame "slap" is geworden hetgeen de rij-eigenschappen niet bevorderd.

Ondanks dat we niet competatief waren, heb ik het uitstekend naar mijn zin gehad en heb heel erg genoten. Ik wil trouwens Jeroen Hoet bedanken dat ik met zijn team mocht meedoen aan deze wedstrijd!09-09-2003 - Deelname aan 6 uur van Spa

Met veel genoegen kan ik mededelen dat ik komend weekend zal deelnemen aan de 6 uur van Spa Francorchamps.

Vanwege een afmelding, was het team RSU Racing op zoek naar een rijder. Met dank aan Len van Leeuwen (Prokarting Holland) ben ik vanmiddag gevraagd om (tegen betaling) voor deze race in te stappen in het team. En uiteraard kon ik daar géén NEE tegen zeggen!

Na de zeer positieve ervaringen van de 24 uur van Venray, kijk ik heel erg uit naar komend weekend. Aanstaande zaterdag zal ik mijn eerste meters rijden op het kartcircuit van Spa Francorchamps.... ik kan niet wachten tot het zover is!!!

Ageeth, sorry dat ik weer niet als official beschikbaar ben en je dus weer moet teleurstellen! :-)01-09-2003 - Geslaagde training Berghem

Ter voorbereiding op de komende wedstrijd heb ik gisteren getraind op het circuit van Berghem. De dag begon droog met een zonnetje maar werd al gauw verstoord door enkele buien.

Ik heb dus zowel op een droge als een (hele) natte baan kunnen trainen. Om een goede regenlijn te vinden, ben ik overigens tijdens de buien gewoon doorgereden met mijn slicks en droog-weer-afstelling.

Gezien de omstandigheden (baan en weer), ben ik zeer tevreden met de resultaten. Op een droge baan voelde de kart goed aan en ik had weinig wegliggingsproblemen. Bij de volgende training heb ik nog een paar dingen die ik wil uitproberen om te kijken of ik mijn rondentijden kan verbeteren.

René (Kindermans), bedankt dat je me weer ondersteund hebt!26-08-2003 - 18e bij 24 uur van Venray

Na weken van voorbereiding was het afgelopen weekend dan zover.... dit weekend werd de prestigieuze 24 uur van Venray verreden.

In de vrije training ging het heel erg goed, de afstelling van de kart was perfect. Echter, in de kwalificatie hadden wij met nieuwe banden veel problemen met de wegligging en konden helaas niet beter kwalificeren dan de 21e positie. Ook in de eerste uren van de wedstrijd hadden we nog veel problemen en zakten terug naar de 25e plek. Maar naar verloop van tijd sleten de banden en verbeterde onze grip en konden we wel meekomen met de concurrentie.

Na zonsondergang werden onze rondetijden steeds sneller. Rond middernacht waren wij zelfs één van de snelste karts op de baan en wisten ons weer terug te knokken naar een 13e plek. Helaas ging het aan het begin van de ochtend mis. Het team van Uitgeest spinde vlak voor mij en in zijn spin raakte zijn kart de mijne waardoor ik van de baan vloog. Gelukkig bleek ik weinig schade te hebben en kon mijn weg na een korte pitstop weer vervolgen. Enkele uren later hadden we problemen met koppelingen die niet lekker meer wilden oppakken. Mijn rondetijden vlogen omhoog en ik werd aan alle kanten ingehaald. Ik besloot om een pitstop te maken om de koppelingen schoon te spuiten. En met succes, na de pitstop reed ik weer "normale" rondetijden, kon weer concurrenten inhalen en wist me weer terug te vechten. Helaas ging het een uur later weer mis. De rondetijden schoten weer omhoog en Randolph besloot binnen te komen. Na een grondige inspectie, bleek dat de remschijf verschoven was en vast zat. Na het probleem verholpen te hebben, waren de rondetijden weer normaal en konden we weer meekomen met de concurrentie. Echter, doordat de pitstop lang duurde (5 minuten) hadden we enkele plaatsen verloren.

Uiteindelijk zijn we na 24 uur racen als 18e over de eindstreep gekomen. Ondanks dat we uiteraard hoger hadden willen eindigen, zijn we toch uitermate tevreden! We hebben de wedstrijd uitgereden en wat het belangrijkste is, we hebben heel veel lol gehad! Volgend jaar doe ik zeker weten weer mee! Het is een ervaring die ik absoluut niet had willen missen en die ik volgend jaar absoluut weer niet wil missen!

See ya next year!21-08-2003 - Laatste training voor 24 uur van Venray

Gisteren was de laatste mogelijkheid om te trainen op het circuit van Venray voor de 24 uur van komend weekend. Aangezien afgelopen weekend vanwege Speedway-wedstrijden niet getraind kon worden op het circuit, was dit de laatste kans om te trainen en waren de meeste teams daarom aanwezig.

Ook wij (team Exige) waren aanwezig om nog de laatste dingen uit te zoeken en uit te proberen. Ik heb enkele ronden in de teamkart gereden om te kijken of ik lekker zat en hoe de kart aanvoelde. Gelukkig bleek ik lekker te zitten en had ik geen moeite met de wegligging van de kart. Ik heb ook met mijn eigen kart nog een stint van meer dan 1 uur gereden om te te trainen voor de wedstrijd. Naast ikzelf, hebben ook mijn teamgenoten in mijn kart gereden om zoveel mogelijk baankennis op te doen.

Aan het einde van de dag waren wij zeer tevreden met de resultaten en kijken daarom met vertrouwen uit naar het komende weekend!11-08-2003 - Grandcafé Hardy´s sponsor Spronkers Racing

Vorige week maandag zijn de laatste puntjes op de i gezet en is met de eigenaar van Grandcafé Hardy´s een sponsorcontract overeengekomen.

Grandcafé Hardy´s is een gezellig café in het centrum van Valkenburg aan de Geul. Je kunt hier terecht voor zowel een overheerlijke lunch als diner. Daarnaast kun je ook uitstekend een drankje nuttigen in het gezellige café of op het overheerlijke terras. De menukaart varieert per seizoen, zowel gerechten als verschillende bieren. Het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan het gezelligste grandcafé van Valkenburg!

Tijdens de afgelopen race was zijn sponsoring al aanwezig op mijn kart in de vorm van zijn internetadres (www.hardys-grandcafe.com) op de voorkant van mijn kart. Binnenkort zal Grandcafé Hardy´s ook aanwezig zijn op de teamkleding.

Ik wil hierbij Raymond Hardy bedanken voor het vertrouwen dat hij in mij heeft en voor zijn bijdrage aan mijn kartcarrière!11-08-2003 - 6e plaats op Venray

Gisteren werd op het circuit van Venray de 3e wedstrijd verreden van het Sprintkampioenschap. Het aantal deelnemende teams was deze keer zeer groot (24 teams/deelnemers) vanwege de 24 uur van Venray die over 2 weken verreden wordt. Veel toppers uit de Kings of Karting kwamen trainen voor deze wedstijd.

De eerste manche verliep goed. Ik startte van de derde positie (bepaald door loting) en wist uiteindelijk als 5e te eindigen. Bij de start ging het echter bijna mis! Ik had een uitstekende start en wist mij tussen mijn voorgangers te positioneren. Echter, zij gooiden het gat dicht waardoor ik gesandwicht werd en geen kant meer op kon. Het gevolg was dat de voorkant van mijn kart los kwam van de grond en met een flinke klap weer op de grond kwam. Gelukkig bleek ik geen schade te hebben en wist de manche zonder problemen uit te rijden.

De tweede manche startte ik als drie-na-laatste en wist in de eerste ronde aardig wat plaatsen te winnen. Helaas was ik halverwege te enthousiast en spinde tijdens een inhaalpoging. Gelukkig kon ik mijn weg vervolgen maar had wel een paar plekken verloren. Ik wist me toch weer naar voren te rijden en eindigde als 13e.

De derde manche verliep goed. Ik startte als 7e en wist na felle gevechten als 8e te eindigen. De manche werd aan het begin echter wel opgeschrikt door een enorme klapper van Raymon Christiaanse die met zijn Prokart over de kop vloog en op de kart van Doornbos terecht kwam. Gelukkig bleken de verwondingen mee te vallen, dit in tegenstelling tot de schade aan de kart van het team Doornbos.

De vierde manche verliep iets minder goed! Bij de start verloor ik enkele plekken doordat de starter onverwachts de manche startte. Ik wist mij tijdens de manche wel weer naar voren te rijden en reed op een 6e plek. Echter in de één laatste ronde werd ik bijna van de baan gereden door een Biland. Vlak voor een supersnelle chicane (waar je volgas doorheen kunt) kwam die Biland zonder te kijken weer de baan op en ik moest alle zeilen bij zetten om mijn kart op de baan te houden. Tot overmaat van ramp dook vlak voor de eerste bocht wederom een Biland aan de binnenkant. Ik moest een uitwijkende manoeuvre uitvoeren om hem niet te raken en spinde achterstevoren. Hierdoor verloor ik helaas 3 plekken en werd uiteindelijk 9e. Met dank aan de Bilands!!!!

Bij de prijsuitreiking bleek ik uiteindelijk toch nog als 6e geëndigd te zijn (complete uitslag). Gezien het aantal deelnemers en het zeer sterke startveld ben ik uiteraard heel erg tevreden. Te meer omdat de nummers 2 en 3 in het kampioenschap ver achter mij geëindigd zijn en ik waarschijnlijk nu 2e in het kampioenschap sta! Ik hoop hierover in de loop van deze week meer te kunnen berichten.

Ik wil hierbij overigens Folkert (Damen) bedanken. In de laatste manche liet hij mij passeren en hield de rest van het veld op zodat ik een gat kon slaan. Een knap stukje teamwork! Folkert rijdt bij het team Exige, het team waar ik in stap voor de 24 uur van Venray.08-08-2003 - 24 uur van Venray gaat door!

Afgelopen dinsdag was het eindelijk dan zover...... Karting Events maakte bekend dat de 24 uur van Venray dit jaar TOCH doorgaat! Er hebben zich inmiddels voldoende teams ingeschreven en er zijn nog enkele teams die interesse hebben dit ook nog te doen.

Het is goed om te zien dat iedereen, de organisatie en de teams, er alles aan hebben gedaan om de race van het jaar toch door te kunnen laten gaan. En met succes! Over 2 weken is het zover....... See you in Venray!08-08-2003 - Tijdschema en routebeschrijving voor Venray EN tussenstand beschikbaar

Nu beschikbaar: het tijdschema en de routebeschrijving voor de komende wedstrijd op Venray! Tevens is ook de tussenstand na 2 wedstrijden beschikbaar!16-07-2003 - Deelname aan 24 uur van Venray met het team Exige!
Zoals ik reeds gemeld had in het nieuwsitem "Mogelijke deelname aan 24 uur van Venray" (dd 24-05-2003) was ik in gesprek met NBR Racing om met hen deel te nemen aan de 24 uur van Venray. Echter, zaterdagmiddag kreeg ik een zeer aantrekkelijke aanbieding van het team Exige om bij hen in te stappen. De keuze bij welk team ik zou gaan rijden, was niet moeilijk. Exige staat hoger in het kampioenschap, hebben dezelfde kart (type en bouwjaar) als ik heb en ik hoef geen geld te betalen om mee te mogen rijden. Dit aanbod was zo aantrekkelijk, dat ik uiteraard besloten heb om bij Exige in te stappen.

Het is echter nog NIET zeker of de 24 uur wel doorgaat. Tot en met zondag hadden namelijk slechts 21 teams zich aangemeld hetgeen veel te weinig is. Het minimum aantal teams moet 31 zijn omdat het anders niet haalbaar is om de race te organiseren. Echter, uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het aantal teams inmiddels gestegen is tot 28 en dat er enkele teams aangegeven hebben dat zij ook mee willen doen. Er is dus nog hoop! To be continued......

De voorbereidingen voor de race zijn in ieder geval in volle gang. Ik ben flink bezig om mijn conditie nog verder te verbeteren. Daarnaast zal ik volgend weekend tijdens de training voor de komende sprintwedstrijd (10 augustus) enkele "long-runs" maken. Ook de sprintwedstrijd zal onderdeel zijn van de voorbereidingen. Hoe meer (race)meters op het circuit, des te beter! Ik kan niet wachten tot het "startschot" gevallen is!

Ik wil hierbij NBR Racing bedanken dat ze mij gevraagd hebben en wens hen heel veel succes met de wedstrijd! Uiteraad wil ik ook Exige bedanken dat ze mij gevraagd hebben en dat ik met hen mee mag doen aan de 24 uur van Venray.30-06-2003 - Geslaagde training op Venray

Ter voorbereiding op de komende wedstrijd (10 augustus) heb ik gisteren met mijn kartmaatje getraind op het circuit van Venray. Wij bleken niet de enige Prokarters te zijn, de teams Otto Vuurvast en Damen waren ook aan het trainen.

In de derde stint bleek dat ik een goede afstelling had en de snelste op de baan was. Later op de dag had Otto Vuurvast echter ook een goede afstelling gevonden en zette snellere rondetijden op de klokken. De laatste twee stints heb ik een keihard gevecht gehad met Otto Vuurvast. Albert (teamlid Otto Vuurvast) liet mij er voorbij om vervolgens aan te sluiten en te proberen om mij weer in te halen. Helaas waren mijn banden in de laatste stint verre van optimaal en moest alle zeilen bijzetten om niet onderstuurt de bocht uit te vliegen. Hierdoor was Albert een stuk sneller en kon mij makkelijker passeren. Maar, het was voor mij een hele goede oefening om onder druk van een zeer ervaren coureur te rijden en ik heb er zeker iets van geleerd!

Al met al was het dus een geslaagde training. De volgende training staat gepland voor volgende week zaterdag tijdens het "voorprogramma" van de Kings of Karting op het circuit van Emmen.23-06-2003 - 8e plaats op Emmen

Gisteren werd op het circuit van Emmen de 2e race van het sprintkampioenschap verreden.

De 1e manche verliep echter voor mij desastreus! In de eerste ronde werd ik bij het insturen van bocht 3 en bocht 5 twee keer keihard getorpedeerd door het team van Mobiccino/VVS. Bij het opkomen van het rechte stuk accelereerde mijn kart niet goed meer en bij het ingaan van de chicane zakte mijn kart aan één kant heel erg door. Mijn rechter achterband bleek lek te zijn, maar gelukkig kon ik de pits veilig bereiken. Daar bleek dat door de klappen mijn achterband tegen mijn motorblok aanliep en open gesneden was door een bout van mijn carburateur. Gelukkig bleek de schade beperkt te gebleven zijn tot alleen een kapotte achterband (gloednieuw!).

Na de schade weer hersteld te hebben, kon ik me gaan opmaken voor de 2e manche. Gelukkig verliep deze manche een heel stuk beter dan de eerste. Ik startte als 16e en wist na een inhaalrace uiteindelijk als 4e te eindigen.

De 3e manche verliep redelijk goed. Ik had heel veel last van onderstuur en moest hard werken om de kart op de baan te houden. De finish was echter een hele mooie! In de laatste 2 ronden was ik naar de achterbumper het team van Performance Friction toegereden en wist mijn kart bij op het opkomen van het rechte stuk naast die van hem te krijgen. Zij-aan-zij stormden wij richting start-finish en bij het passeren van de finish was het niet duidelijk wie nu "gewonnen" had. Achteraf bleek dat ik 0,037 seconde eerder over de finish was gekomen en daardoor 7e werd.

De 4e manche verliep ook uitstekend. In de eerste bocht probeerde BP Racing het "hele" veld uit te remmen. Hij remde echter veel te laat en verloor de controle over zijn kart en drukte andere karts naar buiten. Hierdoor kon ik aan de binnenkant er langs rijden en won daarmee veel plaatsen. Ik had echter weer heel veel moeite om de kart op de baan te houden (zeer weinig grip), maar wist door de optimale preparatie van mijn motoren de concurrentie toch achter me te houden. In het bochtige gedeelte verloor ik veel terrein maar wist op het rechte stuk weer veel terrein te winnen. Ik wist uiteindelijk als 4e te eindigen, met dank aan een spin van Jochem Oskam waardoor ik een plaats wist te winnen.

Bij de prijsuitreiking bleek ik uiteindelijk 8e geworden te zijn (complete uitslag)! En daar ben ik gezien het desastreuze verloop van de eerste manche, heel erg tevreden mee! Binnenkort hoop ik foto's van deze wedstrijd te kunnen tonen.

Op naar de volgende wedstrijd (10 augustus in Venray)! Ter voorbereiding ga ik aanstaande zondag alweer trainen voor deze wedstrijd!

Ik wil hierbij mijn ouders bedanken! Zij zijn namelijk een dag eerder uit Spanje teruggekomen om mij tijdens deze wedstrijd te kunnen assisteren! Thanx!!!!!!17-06-2003 - Tijdschema en routebeschrijving beschikbaar

Nu beschikbaar: het tijdschema en de routebeschrijving voor de komende wedstrijd op Emmen!09-06-2003 - Geslaagde training op Emmen

Ter voorbereiding op de komende wedstrijd (22 juni) ben ik afgelopen zaterdag afgereisd naar het circuit van Emmen. Op een zeer warm (> 30 graden) en zon-overgoten circuit van Emmen ben ik op zoek gegaan naar een goede afstelling voor de wedstrijd.

Tijdens de eerste stint bleek dat de afstelling voor Hahn niet geschikt was voor Emmen. Ik had wederom veel overstuur, maar deze keer bij het aanremmen en insturen van de bochten. Om tot een goede afstelling te komen, heb ik meerdere stints gereden waarbij ik iedere keer iets veranderd had..

Aan het einde van de dag bleek ik een goede afstelling gevonden te hebben en reed in de laatste rondjes mijn snelste rondetijd. Wellicht dat de lagere temperatuur en het aantal 2-takt karts hierbij een rol hebben gespeeld.

Al met al ben ik zeer tevreden en kijk met vertrouwen uit naar de komende wedstrijd! Nog minder dan 2 weekjes.......

PS: Binnenkort zullen het tijdschema en de routebeschrijving beschikbaar zijn op mijn website.09-06-2003 - Geslaagde training op Hahn

Vorige week heb ik mijn eerste rondjes gereden op een buitenlands circuit, en wel op het circuit van Hahn. Het circuit dat door velen beschouwd wordt als één van de mooiste kartcircuits.

De verhalen bleken niet overdreven te zijn! De lay-out van het circuit was heel erg mooi en door het hoogteverschil waren er veel blinde bochten. De eerste rondjes waren daardoor extra moeilijk.

Na een paar verkenningsrondjes kon ik op jacht gaan naar een snelle rondetijd. Echter, al snel merkte ik dat ik niet de juiste afstelling had. In meerdere bochten had ik last van overstuur en moest van mijn "gas af" om niet van de baan te spinnen.

Nadat ik de afstelling aangepast had, kon ik weer op jacht gaan naar een snelle rondetijd. Echter, Moeder Natuur gooide roet in het eten door een grote hoeveelheid water over de baan uit te storten. Ondanks de natte baan ben ik toch gaan rijden omdat men zegt dat je in de regen goed leert rijden en helemaal met een droog-weer-afstelling. Maar, al snel kwam er een droge lijn en kon ik optimaal gebruik gaan proberen te maken van mijn afstelling. Helaas was er onvoldoende tijd om mijn afstelling nog verder te verbeteren.

Desondanks was het een geslaagde test en zeker de moeite waard om nog een keertje terug te gaan!24-05-2003 - Mogelijke deelname aan 24 uur van Venray

In het weekend van 23 - 24 september zal in het kader van de Kings of Karting de prestigieuze 24 uurswedstrijd verreden worden op het circuit van Venray.

Na een gesprek met Len van Leeuwen (Prokarting Holland) zit ik eraan te denken om deel te nemen aan deze wedstrijd. Aangezien je vele uren rijdt, doe je heel veel ervaring op en daarnaast is het een wedstrijd waar je een keertje aan deelgenomen "moet" hebben.

Ik zal overigens niet deelnemen met mijn eigen kart maar zal (tegen betaling) instappen bij een bestaand team. Op dit moment zijn de gesprekken met het team van NBR Racing in een vergevorderd stadium. Echter, de beslissing of ik in ga stappen in het team laat nog even op zich wachten. Allereerst moet ik kijken of ik voldoende budget heb om deel te nemen en daarnaast wil ik kijken of er andere teams zijn die eventueel interesse hebben.

Uiteraard hou ik jullie via deze site op de hoogte.24-05-2003 - Trainen op het circuit van Hahn

Op zondag 1 juni zal de tweede wedstrijd verreden worden van de Kings of Karting op het circuit van Hahn. Aangezien ik baanofficial ben bij deze wedstrijden, zal ik die dag aanwezig zijn op het circuit.

De verhalen in de paddock na de voorgaande wedstrijd waren echter zo aantrekkelijk dat ik besloten heb om 's zaterdags al naar het circuit te gaan en die dag te trainen met mijn eigen kart.

Naast het feit dat ik weer ervaring op doe op een nieuw circuit, wil ik mijzelf "in the picture" proberen te rijden bij de teams en zo een stoeltje bij een topteam proberen te bemachtigen voor de 24 uur van Venray (zie voorgaand bericht).24-05-2003 - Niet gereden op het circuit van Zandvoort

In tegenstelling tot het bericht "Karten op Zandvoort" d.d. 25-04-2003 zou doen vermoeden, heb ik niet met mijn eigen kart op het circuit van Zandvoort gereden. Hiervoor waren meedere reden, waarvan de kans op schade aan de motoren de belangrijkste reden was! Een groot gedeelte van circuit zou ik volgas rijden hetgeen niet goed is voor mijn motoren.

Ter compensatie ben ik gaan trainen op het circuit van Uitgeest. Op dit circuit leer ik veel meer dan een dag rijden op het circuit van Zandvoort. De training verliep overigens uitstekend. De dag begon droog maar halverwege de middag begon het te regenen. Een goede training om te kijken hoelang ik door kon rijden in de regen met een droogafstelling en een goede training om zo snel mogelijk mijn kart te veranderen van een droogafstelling in een regenafstelling. Al met al was het een uitstekende training.

Ik wil hierbij overigens complimenten geven aan mijn kartmaatje die in de regen heel erg snel was!25-04-2003 - Foto's beschikbaar!

Eindelijk is het dan zover..... de sectie Foto's is eindelijk beschikbaar! Kijk en geniet!25-04-2003 - Karten op Zandvoort

Welke karter droomt er nu niet van? Racen op het Circuit van Zandvoort! Die mogelijkheid is er nu!

Na het geweldige succes van vorig jaar, is er op 5 mei opnieuw een 4 takt kartdag op Zandvoort. De Alnone Kartracing School, onder leiding van Bas Kaligis en Hans Huijskamp, organiseren op maandag 5 mei wederom dit fantastisch 4 takt evenement op Circuitpark Zandvoort.

Kijk voor meer informatie op de homepage van Alnone Kartracing School (www.alnone.nl). Schrijf je snel in, want vol=vol!14-04-2003 - 6e in seizoensopener!

Na maanden van voorbereiding, was het dan eindelijk zover! Op het circuit van Amsterdam werd gisteren de eerste wedstrijd van het seizoen 2003 verreden.

De voorbereidingen bleken niet voor niets geweest te zijn! In tegenstelling tot vorig jaar, was ik nu wel in staat om concurrenten in te halen en was zelfs in staat om vooraan mee te strijden. Na 4 manches geknokt te hebben, bleek dat ik van de 20 deelnemers uiteindelijk 6e geworden was (complete uitslag). Een prachtig resultaat waar ik uiteraard heel erg trots op ben!

Om de stijgende lijn vast te houden (vorig seizoen reed ik achteraan), zijn de voorbereidingen voor de volgende race alweer in volle gang. Vandaag heb ik mijn kart uitelkaar gehaald om eventuele gebreken op sporen en te verhelpen. Daarnaast heb ik een strategisch plan opgesteld voor mijn motoren. Concurrentie: jullie zijn gewaarschuwd!

Tijdens de wedstrijd zijn er foto's gemaakt die op dit moment ontwikkeld worden. Ik hoop dat ik jullie begin volgende week kan verblijden met deze foto's.

Ik wil hierbij overigens Henk en Jan Brink (HB Racing) feliciteren met hun keurige 5e plaats!14-02-2003 - 100e bezoeker
Vandaag is mijn website voor de 100e keer bezocht. Ik wil hierbij alle bezoekers bedanken voor hun bezoek aan mijn website en hoop dat jullie in de toekomst nog vaak een kijkje nemen op mijn site!


04-02-2003 - Géén deelname aan WinterCup

Door een technisch probleem aan één van mijn motoren heb ik onvoldoende tijd gehad om te kunnen trainen voor de WinterCup. Ik heb daarom moeten besluiten om NIET deel te nemen aan de wedstrijd.

Ter voorbereiding op het zomerseizoen en ter vervanging van de wedstrijd, zal ik a.s. zondag gaan trainen op het circuit van Uitgeest.15-01-2003 - Homepage uitgebreid

Sinds vandaag is mijn homepage uitgebreid met meerdere secties, maar helaas zijn er nog géén foto's beschikbaar (m.u.v. de foto in het vorige item)!

Neem eens een kijkje en laat me weten wat je ervan vindt!11-01-2003 - Licentie "behaald"

Sinds vandaag ben ik de trotse bezitter van een KNAF Kartlicentie (foto).

Na verschillende formulieren ingevuld te hebben, medisch gekeurd te zijn en uiteraard betaald te hebben (en heel lang gewacht te hebben), kreeg ik de "felbegeerde" licentie in handen. Aangezien dit mijn eerste kartlicentie is, ben ik er heel erg trots op.

Meer informatie over het "behalen" van een kartlicentie kun je vinden in de sectie "Informatie".04-01-2003 - Homepage bereikbaar

Vanaf vandaag is mijn homepage dan eindelijk voor iedereen te bezichtigen op het internet. Helaas is de site nog niet helemaal af en ik kan dus nog weinig laten zien.