Nieuws 200421-12-2004 - Kerstwens  

Spronkers Racing wenst al zijn fans, leveranciers en "concurrenten" prettige feestdagen en een sportief 2005!17-11-2004 - Evenaring beste resultaat ooit

Het is alweer een paar weken geleden, maar bij de wedstrijd op het circuit van Veldhoven heb ik mijn beste resultaat ooit ge-evenaard. Ik ben namelijk wederom 4e geworden:-)

Het uitgebreide verslag van de sprintwedstrijd op het circuit van Veldhoven is vanaf heden beschikbaar in de sectie Uitslagen! De foto's van deze wedstrijd hoop ik spoedig op mijn site te kunnen zetten. Nog even geduld dus.....

Komend weekend ga ik ter voorbereiding op de volgende wedstrijd testen op het circuit van Amsterdam.20-10-2004 - Sprintkampioenschap uitgebreid met 1 wedstrijd

Net zoals vorig seizoen, is ook dit jaar een extra wedstrijd toegevoegd aan het Sprintkampioenschap. En ook dit jaar zal deze wedstrijd verreden worden op het circuit van Amsterdam. De wedstrijd zal op 28 november plaatsvinden.20-10-2004 - 6e bij Sprint op Berghem

Met de volgende wedstrijd alweer voor de boeg, hier dan eindelijk een berichtje over de vorige wedstrijd op het circuit van Berghem. Helaas moet ik melden dat ik het resultaat van Venray niet heb kunnen herhalen en dat ik helaas "slechts" 6e geworden ben. Niet echt een slecht resultaat maar voor m'n gevoel ging het niet zoals ik wilde. Een uitgebreid verslag te vinden in de sectie Uitslagen. Tevens zijn ook de foto's beschikbaar van deze wedstrijd (met dank aan PINS Racing en Patrick Oosterlee).

Aanstaande zondag zal ik met Kartclub DeFabrique gaan trainen op het circuit van Veldhoven. Ik hoop een goede afstelling te vinden voor de komende wedstrijd zodat ik hopelijk weer hoger zal eindigen.20-10-2004 - Nieuwe spreekworden

Met dank aan Mart van den Ekart (Ekart) is de sectie Fun uitgebreid met nieuwe spreekwoorden. Mart, bedankt voor de spreekwoorden!15-09-2004 - Geslaagde training Berghem

Afgelopen zondag ben ik afgereisd naar het circuit van Berghem om mij voor te bereiden voor de komende sprintwedstrijd. Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen was het toch schitterend weer.... een zonnetje met af en toe wat bewolking.

De eerste meters op het vernieuwde circuit moesten helaas afgelegd worden op de helft van het circuit omdat het andere gedeelte gereserveerd was voor huurkarts. Maar in de loop van de middag was het hele circuit beschikbaar en kon ik dus werken aan een goede afstelling. In het begin was ontevreden met de afstelling omdat ik bij het uitkomen van de bochten vrij veel overstuur had. Echter, na wat aanpassingen gedaan te hebben aan de afstelling en de bandenspanning gedroeg de kart zich zoals ik dat wilde.

Helaas kon ik niet kijken wat mijn rondentijden waren omdat aan het begin van de training mijn laptimer "de geest gaf". Maar gezien de wegligging van de kart en het feit dat ik sneller was dan andere prokarts, die overigens met veel zachtere 2-taktbanden reden, ben ik zeer tevreden. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, zal ik aanstaande zondag wederom gaan trainen op Berghem..... eventueel om de afstelling te verbeteren maar vooral om gewoon lekker te gaan rijden:-).18-08-2004 - Uitgebreid verslag sprint Venray beschikbaar
Het uitgebreide verslag van de sprintwedstrijd op het circuit van Venray is vanaf heden beschikbaar in de sectie Uitslagen!


18-08-2004 - Foto's beschikbaar

Eindelijk is het dan zover...... eindelijk zijn er foto's van het seizoen 2004:-) Er zijn foto's beschikbaar van de sprintwedstrijden op Emmen en Venray.

Ronald en Eric (PINS Racing), bedankt voor het maken van de meeste foto's!09-08-2004 - Beste resultaat ooit: 4e bij Sprint Venray

Mijn eerste race weer "onder mijn eigen naam" was meteen een klapper! Op het snikhete circuit van Venray heb ik de 4e plaats weten te bemachtigen en daarmee mijn eerste beker tijdens een wedstrijd:-)

Uiteraard ben ik super blij met dit resultaat en ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd! Een uitgebreid verslag van de wedstrijd zal binnenkort beschikbaar zijn.09-08-2004 - Geen deelname aan 24 uur van Venray

Helaas heb ik gisteren van Randolph Bath (Exige) te horen gekregen zij de 24 uur met 4 coureurs gaan rijden en dat er daardoor geen plaats voor mij is. Maar, toch zal ik de gehele 24 uur aanwezig zijn op het circuit.... niets als rijder, maar wel als official. Want de 24 uur, daar moet je bij zijn!    07-08-2004 - Xtreme Karting opgeheven  

Enkele weken geleden hebben wij in goed overleg besloten om het team op te heffen. Zowel Jochem als ik hadden onze persoonlijke redenen om te stoppen met het team. Mijn persoonlijke reden was dat ik het rijden van endurance-wedstrijden niet spannend genoeg vond en ik minder plezier kreeg in het karten. En aangezien dat de doelstelling van het team was, heb ik besloten om met het team te stoppen. Ik miste de spanning die je bij de sprintwedstrijden wel hebt. Bij die wedstrijden moet je 3 keer je kartje geprepareerd hebben, heb je 3 keer een start, moet je 3 keer het licht uit je ogen rijden en heb je 3 keer een finish.

Het goede nieuws is dat ik alleen verder ga en net zoals vorig jaar zal gaan deelnemen aan het Sprintkampioenschap. Ondanks dat het team opgeheven is, zal ik de rest van het seizoen toch rijden onder de naam Xtreme Karting. De reden hiervoor is dat wij alle sprintwedstrijden vooraf betaald hebben en de punten behoudt die wij inmiddels met het team hebben bijelkaar "gesprokkeld" hebben.

De voorbereidingen voor de wedstrijd van morgen zijn uiteraard al een paar weken geleden gestart. Ik heb getest op het circuit van Venray en de tijden waren goed. Vandaag zullen de laatste preparaties uitgevoerd worden en zal morgen met veel vertrouwen de wedstrijd aanvangen. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in en ben gedreven om het goede resultaat van tijdens de sprintwedstrijd op Emmen te evenaren.

Naast de sprintwedstrijd op Venray, zal ik waarschijnlijk ook deelnemen aan de 24 uur van Venray. Op dit moment ben ik met het team Exige in gesprek om te kijken of ik net zoals vorig jaar, weer met hun de 24 uur kan rijden.

En uiteraard zal ik jullie middels deze site weer op de hoogte gaan houden van mijn verrichtingen!12-05-2004 - 26e bij 6 uur van Spa Francorchamps

Afgelopen zondag hebben wij deelgenomen aan de 6 uur van Spa Francorchamps. Wederom zijn wij erin geslaagd om de race uit te rijden en zijn uiteindelijk als 26e gefinisht (vd 34).

Een uitgebreid raceverslag zal binnenkort beschikbaar zijn.03-05-2004 - Uitgebreid verslag 8 uur van Amsterdam beschikbaar

Het uitgebreide verslag van onze allereerste Endurance-wedstrijd is vanaf heden beschikbaar in de sectie Uitslagen!02-05-2004 - Website ge-update

Aangezien de website van Xtreme Karting nog niet af is, heb ik besloten om jullie middels mijn eigen site op de hoogte te houden van mijn / onze verrichtingen. Vandaar dat ik mijn website ge-update heb met het laatste nieuws. Nou ja, sommige berichten zijn al wat gedateerd, maar goed, beter laat dan nooit.

Wil je nieuwsberichten van vorig jaar lezen, klik dan onderaan deze pagina op >>Nieuwsberichten 2003 bekijken<<02-05-2004 - Grandcafé Hardy´s ook dit jaar sponsor!

Met veel genoegen kan ik jullie mededelen dat Grandcafé Hardy´s (www.hardys-grandcafe.com) ook dit jaar mijn sponsor zal zijn. Aangezien ik dit jaar onderdeel uitmaak van Xtreme Karting is daarmee Grandcafé Hardy´s ook sponsor van ons team.

Raymond Hardy, bedankt dat je me ook dit jaar weer steunt!02-05-2004 - 23e bij 8 uur van Amsterdam

Twee weken geleden was het dan zover.... onze allereerste endurance-wedstrijd. Helaas begon de wedstrijd niet zoals we gehoopt hadden! Door problemen met onze motoren hebben we geen tijd neer kunnen zetten en waren zelfs niet op tijd voor de start. Maar na flink gesleuteld te hebben, konden we met 10 minuten achterstand dan eindelijk de baan op!

Gelukkig hebben we de schade tijdens de wedstrijd weten in te halen en zijn uiteindelijk als 23e gefinisht. Met dit resultaat zijn wij zeer tevreden..... we zijn tenslotte als 33e gestart met 10 minuten achterstand!

Binnenkort zal het uitgebreide verslag beschikbaar zijn!02-05-2004 - 8e bij sprintwedstrijd Amsterdam

Het is al bijna een maand geleden dat wij, Xtreme Karting, onze eerste wedstrijd hebben verreden. En met een mooie 8e plek als eindresultaat.

Kijk in de sectie Uitslagen voor een uitgebreid verslag!12-03-2004 - Spronkers Racing wordt Xtreme Karting

Samen met Jochem Oskam, Renée Krol en Bart Ooms is eind vorig jaar het team Xtreme Karting opgericht. Xtreme Karting zal zowel aan de Kings of Karting als aan het Sprintkampioenschap gaan deelnemen.

De samenstelling van het team zal bij beide kampioenschappen verschillend zijn.

  • Kings: Jochem, Bart en Michaël
  • Sprint: Jochem, Renée en Michaël

De belangrijkste doelstelling van ons team is xtreme veel plezier hebben. We zullen dit jaar naast de baan de strijd aangaan met Exige Racing voor de prijs "Het gezelligste team" en met Performance Friction voor de prijs "Het mooiste team"! Daarnaast is onze doelstelling uiteraard om zo hoog mogelijk in het (eind)klassement te eindigen.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het komende seizoen en aan de website van het team. Aanstaande zondag zullen wij ter voorbereiding op de komende wedstrijd met 2 karts aanwezig zijn op het circuit van Amsterdam.

Zodra er meer over het team bekend is, zal dit middels deze site (www.spronkers.net) gemeld worden.

See ya in Amsterdam!09-02-2004 - Beter laat, dan nooit!

Het heeft een tijdje geduurd, maar de foto's van de laatste wedstrijd van 2003 op het verlengde circuit van Amsterdam zijn eindelijk beschikbaar. Naast de foto's van de laatste race, zijn ook enkele foto's van de wedstrijd op Veldhoven toegevoegd.

En als klap op de vuurpijl, zijn nu ook foto's beschikbaar van de prijsuitreiking bij Karting Events en de KNAF. Veel kijkplezier!>>Nieuwsberichten 2003 bekijken<<