Wedstrijdverslag Race 2 - Winterkampioenschap Uitgeest

Het is alweer een paar weken geleden dat de tweede wedstrijd van het Winterkampioenschap van Uitgeest gereden is. Ook deze wedstrijd verliep weer boven verwachting goed voor ons Deze keer reden we het circuit in de normale rijrichting en was het geheel droog. In de kwalificatie wisten we vriend en vijand te verrassen met een 2e positie. De onderlinge verschillen zaten in 100ste van seconden en de top 6 zat binnen 1 tiende van een seconde.

Helaas bleek de 2e startplek niet zo gunstig te zijn omdat we aan de linkerkant op de startopstelling stonden en de eerste bochten naar rechts gaan. Bij de start verloren we ontzettend veel posities en na 1 ronde lagen we op een 10e plek. Gelukkig wist ik me weer naar voren te werken en na 45 minuten racen, lagen we weer op een mooie 3e plek.

Na de 1e pitstops lagen we op een stabiele 5e positie maar helaas wisten we de positie niet vast te houden. In het laatste half uur verloren we helaas nog een plek aan KTG Racing en eindigden de race uiteindelijk op een mooie 6e positie.

Het laatste uur hebben we overigens met een "kapotte" kart gereden. Één van de steunen waarmee de bodemplaat aan de voorkant aan het frame gemonteerd zit, bleek gescheurd te zijn. Hierdoor konden we bij het gas geven niet onze voet op de bodemplaat laten rusten omdat anders de bodem over de grond zou schuren en eventueel zou ombuigen. Gelukkig wisten we de kart "heelhuids" naar de finish te rijden.

Onze goede prestaties waren ook de wedstrijdleiding opgevallen en die besloot om na de wedstrijd één van onze motoren in beslag te nemen en te controleren op legaliteit.

Na alweer een bijzonder goede race kijken wij uiteraard heel erg uit naar de volgende race op 11 februari. Ook dan zullen wij weer gaan vlammen en zo hoog mogelijk proberen te eindigen!