Wedstrijdverslag Race 1 - Winterkampioenschap UitgeestVorig weekend was de eerste wedstrijd van het Winterkampioenschap op Uitgeest. De dag begon koud en met een natte baan. Onze doelstelling was om in de top 10 finishen.

De kwalificatie voldeed aan deze doelstelling. Op een natte baan wisten we ons als 9e te kwalificeren. Een hogere positie was mogelijk geweest maar doordat het erg druk was aan het einde van de kwalificatie, wisten we onze tijd helaas niet te verbeteren.

Omdat de baan al redelijk droog gereden was door de Cadetjes, besloten we de wedstrijd aan te vangen met slicks. Doordat de baan nog niet helemaal droog was, was de eerste ronde erg chaotisch en werd er veel "geduwd en getrokken". Helaas was dit niet in ons voordeel en verloren we veel plekken. Maar na een paar ronden begonnen we op stoom te raken en wisten we weer veel plekken goed te maken en lagen de hele wedstrijd rond de 5e plek. Helaas lette ik niet goed op bij de weegschaal en bleek ik te licht te zijn zonder dat ik dat doorhad. We kregen daarom 1 strafronde waardoor we terugvielen naar de 7e plek. Helaas was de achterstand tot de 6e plek te groot en finishte we als 7e.

Ondanks dat we 5e hadden moeten zijn, zijn we zeer tevreden met onze 7e plek. We hebben bewezen vooraan mee te kunnen strijden en kijken daarom ontzettend uit naar de volgende wedstrijd op 12 januari.