Wedstrijdverslag Sprint 3 - VenrayOp een snikheet circuit van Venray heb ik vorige week zondag mijn beste resultaat ooit behaald..... een mooie 4e plaats! De eerste race weer in mijn eentje werd dus meteen een klapper!

De dag begon met de mogelijkheid om vrij te trainen. Deze training verliep voorspoedig maar door de hoge temperaturen had ik wel in bepaalde bochten last van onderstuur. Na wat rondgevraagd te hebben bij de "concurrentie" bleken meerdere mensen hier last van te hebben. Een uur voor het einde van de training besloot ik om nieuwe banden te monteren en te kijken of het probleem daarmee opgelost zou zijn. En met succes, ik had ontzettend veel grip en de kart reageerde perfect. Met veel vertrouwen sloot ik de training dus af en keek met vertrouwen uit naar de wedstrijden.

De 1e manche verliep uitstekend! Ik moest achteraan het veld starten maar wist in de eerste paar rondjes veel plaatsen te winnen. Al snel wist ik me in de top 10 te rijden. Vanaf daar ging mijn opmars iets minder snel doordat natuurlijk de concurrentie steeds sterker werd. Het kostte mij enkele rondjes om Eglem Karts in te halen maar wist uiteindelijk hen vlak voor de chicane (voor start-finish) in te halen. Na 25 minuten racen, bleek ik als 6e over de streep gekomen te zijn. En dat terwijl ik bijna achteraan het veld gestart was. Uiteraard was ik bijzonder blij en keek met plezier uit naar de volgende manche!

Omdat ik de eerste manche als één-na-laatste moest starten, startte ik de 2e manche vanaf de 2e positie. In de eerste ronde had ik het wederom flink aan de stok met Eglem Karts.... ik was beduidend sneller en wilde hem zo snel mogelijk inhalen zodat ik zo snel mogelijk een gaatje kon slaan. In de 2e ronde lukte het mij om de kop over te nemen en wist die een tijdje te behouden. Ik zag in mijn ooghoek dat de concurrentie het gat inmiddels dichtgereden had en op mijn bumper zat. Aan het einde van start-finish smeedt Sparerib Express . zijn kart bij het insturen van bocht nr 1 naast die van mij en zette mij "hardhandig" aan de kant. Hierdoor verloor ik niet alleen een plaats aan hem maar ook aan 2 andere concurrenten en viel dus meteen terug naar een 4e plaats. Helaas verloor ik later in de manche ook nog een plek bij het inhalen van een achterblijver omdat hij plotseling van zijn lijn afweek en mij naar buiten drukte. Dit opende de deur voor Speedsport Holland om aan de binnenkant mij in te halen en mij naar de 5e plek te verwijzen. Inmiddels had ook Mavegas het gat naar mij toe dichtgereden en begon aan te dringen om mij in te halen. Echter door verdedigend te gaan rijden en hiermee het gevecht om de 4e plaats op te geven, wist ik Mavegas tot de finish achter me te houden. En dit ondanks dat ik gedurende de manche steeds meer last van onderstuur kreeg.

Tussen de en 3e manche heb ik wat aan de afstelling van de kart veranderd in de hoop het onderstuur te verminderen of weg te nemen. En met succes! Tijdens de laatste manche was de afstelling helemaal perfect. Ik wist aan het begin van de manche de als 5e gestartte Speedsport Holland in te halen. Na enkele ronden had ik een klein gaatje naar mijn concurrent voor mij en een groter gaat naar Speedsport Holland en wist ik dat het een kwestie van uitrijden en geen fouten maken zou worden. Echter, tot mijn vreugde viel Eglem Kart uit met motorproblemen en promoveerde ik naar de 4e plaats. Ik wist deze plek tot de finish te behouden en kwam dolgelukkig over de finish.

Tijdens de prijsuitreiking bleken Speedsport Holland en ik allebei hetzelfde aantal punten behaald te hebben. In het reglement staat beschreven dat in dat soort gevallen bekeken wordt wie de meeste 1e plaatsen, 2e, 3e etc behaald had. Echter, ook daar bleek dat wij exact dezelfde posities behaald hadden. Door de wedstrijdleiding is toen besloten dat de uitslag van de 3e manche doorslaggevend zou zijn. En die beslissing bleek in mijn voordeel te zijn.... ik werd daardoor 4e en kreeg een mooie beker! Mijn eerste beker tijdens een sprintwedstrijd:-)

Met een trots en voldaan gevoel ben ik 's avonds naar huis gereden. Door dit mooie resultaat ben ik nog gemotiveerder en kijk ik nog meer uit naar de volgende wedstrijd! De voorbereidingen zijn inmiddels alweer in volle gang en ik hoop zo spoedig mogelijk te gaan trainen. Nog een paar weken en dan mogen we weer knallen:-) See ya in Berghem.......

Patrick, bedankt voor de ondersteuning tijdens deze dag:-) Helemaal toppie!