Wedstrijdverslag Sprint 5 - VeldhovenAfgelopen zondag werd de wedstrijd op het circuit van Veldhoven de 5e wedstrijd van het seizoen verreden. De training voorafgaand aan de wedstrijd verliep uitstekend en met name toen ik op nieuwe banden reed. De afstelling was perfect en op de onofficiŽle trainingsuitslag was ik de snelste van allemaal..... een goed vooruitzicht voor de wedstrijd dus.

Het goede vooruitzicht bleek tijdens de eerste manche uit te komen. Ik startte als 7e en wist me al snel op te werken naar een 4e plek. Rondenlang heb ik gestreden om de 3e plaats en in de allerlaatste ronde in de allerlaatste bocht deed ik een laatste poging.... maar helaas zonder resultaat en eindigde als 4e.

Het begin van de tweede manche verliep minder goed. In de 2e bocht werd ik gelanceerd doordat een concurrent vol achterop mij knalde. Hierdoor vloog ik een halve meter door de lucht maar wist gelukkig op de baan te blijven. De landing was echter niet zachtjes en ik had de eerste paar ronden last van mijn borst. En door die vlucht was ik helaas tot achteraan het veld teruggevallen en moest me dus weer naar voren zien te werken. Gelukkig slaagde ik daar gedeeltelijk in.... helaas bleef ik steken op een 6e plek na rondenlang geprobeerd te hebben om de 5e positie over te nemen.

De derde manche verliep gelukkig weer goed. Doordat enkele concurrenten in een gevecht van de baan vlogen, reed ik 15 minuten lang op de 2e plaats. Helaas kon ik die plaats niet vasthouden omdat mijn afstelling niet helemaal perfect was. Helaas moest ik 2 concurrenten voorbij laten en werd uiteindelijke 4e. En dat is ook de positie waarin ik in de einduitslag geŽindigd ben:-) En uiteraard ben ik daar heel tevreden mee.... weer een beker:-)