Wedstrijdverslag Sprint 1: AmsterdamAfgelopen zondag was het dan eindelijk zover..... na maanden van voorbereiding konden we eindelijk onze krachten meten met de concurrentie. Op het vernieuwde circuit (ingekorte baan) van Amsterdam de eerste wedstrijd van het zomerseizoen 2004 verreden.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er ruimschoots de gelegenheid om te trainen. Omdat wij nog niet op de verkorte baan hadden gereden, hebben wij uiteraard gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Al snel bleek dat dat niet overbodig was! Onze afstelling bleek namelijk niet goed te zijn. We hadden vte eel grip voor en te weinig grip achter. Na h.e.e.a. aan de afstelling en bandenspanning veranderd te hebben, voelde de kart perfect aan en deed exact wat we wilden.

Het enige waar we nog wel tijd verloren, was bij het uitacceleren van langzame bochten. We besloten daarom om aan het einde training nieuwe koppelingen te monteren. Bij het testen of de koppelingen werkten, bleek dat we een foutje gemaakt hadden waardoor bij het optrekken de koppeling een ratelend geluid maakte. Na het probleem verholpen te hebben (getest op het asfalt in de paddock), konden we ons gereed maken voor de eerste manche.

Die 1e manche begon helaas niet zoals we gehoopt hadden. In de 3e ronde werd Jochem in de rondte getikt door een concurrent en lag daardoor ťťn-na-laatste. Jochem wist zich gelukkig weer naar voren te werken. De laatste 10 ronden waren voor de toeschouwers zeer spannend omdat het team Racing Land zeer dicht achter Jochem reed. Doordat Jochem niet wist dat Racing Land op zijn bumper zat, kon hij een inhaalpoging niet pareren en werd ingehaald. Gelukkig wist hij zijn fout te herstellen door Racing Land een ronde later weer in te halen. We zijn de eerste manche uiteindelijk als 7e gefinisht.

Ook de start van de 2e manche verliep niet voorspoedig. Al in de eerste bocht kreeg MichaŽl een beuk van achteren, schoot rechtdoor en werd daarbij door het hele veld ingehaald. Maar in de volgende bocht kon MichaŽl de schade weer inhalen..... in de tweede bocht was een enorme crash gebeurd waarbij een stuk of 6 a 7 karts betrokken waren. De hele baan was versperd en de enige ruimte die er nog was, was over het gras. MichaŽl stuurde de kart behendig over het gras langs de crash en wist daardoor weer vele plekken te winnen. In de ronden daarna wist MichaŽl nog een paar concurrenten in te halen. Helaas ging het een paar ronden voor het einde weer mis. MichaŽl was in een fel gevecht gewikkeld met startnr 7 - Carrera Racing. Bij het ingaan van een bocht, brak plotseling de achterkant van de kart uit en kwam het linker voorwiel omhoog. Uit ervaring wist MichaŽl meteen dat hij een lekke achterband had (net zoals in Emmen vorig jaar) en besloot de strijd te staken en de pits in te komen. Ondanks de lekke band, zijn we die manche toch nog 12e geworden

De 3e manche verliep zonder problemen. Jochem was in de eerste helft van de manche in gevecht met Ekart Racing en Carrera Racing. Uiteindelijk wist Jochem Carrera Racing in te halen maar kon helaas het tempo van Ekart niet bijbenen. We zijn die manche als 7e geŽindigd.

In de einduitslag zijn we, ondanks de lekke band, toch nog 8e geworden. Uiteraard hadden we gehoopt op een beter resultaat, maar gezien de lekke band zijn we zeer tevreden. Daarnaast was de race een goede voorbereiding op de komende Kings of Karting-wedstrijd, de 8 uren van Amsterdam.

Komende week gaan we de kart prepareren voor de wedstrijd. Op naar de volgende race dus.......