Wedstrijdverslag Sprint 4 - BerghemNa 2 dagen succesvol getest te hebben op het circuit van Berghem, ging ik met veel vertrouwen naar het circuit toe. Zoals ik reeds vernomen had bij Prokarting Holland was de baan inderdaad van layout veranderd en kon het afstellen dus weer opnieuw beginnen.

Tijdens de vrije training voorafgaand aan de wedstrijd, heb ik geprobeerd om een ideale afstelling te vinden. Helaas verliep de zoektocht naar de ideale afstelling niet erg soepel. Het wilde niet lukken om een goede afstelling te vinden en mijn zoektocht werd bemoeilijkt doordat ik een uitzonderlijk foutje maakte waardoor ik mijn spoorstang krom reed. Ik verloor daardoor veel trainingstijd en moest alles-op-alles zetten om mijn kartje op tijd op de startopstelling te krijgen.

Met een niet zo'n happy gevoel, startte ik de 1e manche vanuit het achterveld. Ik wist me redelijk snel naar voren te rijden maar bleef steken op een 7e positie. Ik kreeg steeds meer onderstuur en verloor tijd bij het uitkomen van de bocht. Helaas wist ik geen posities meer te winnen en kwam dus als 7e over de eindstreep.

De tweede manche bestond uit een mooi gevecht tussen Otto Vuurvast, Ekart, KTG Racing en mijzelf. Helaas was ik niet de snelste van het groepje maar doordat de rest met elkaar aan het vechten waren, kon ik goed volgen. En zoals het spreekwoord luidt: "Waar twee vechten om één been, gaat de derde er mee heen!". En in dit geval ging ook de nummer 4 ermee heen. Ekart en KTG Racing schoten van de baan waardoor Otto en ik er voorbij konden. De rest van de manche stond in het teken van een gevecht tussen Otto en mij. Na een tijdje op zijn bumpergehangen te hebben, vond ik het tijd om zijn positie over te nemen. Tot de laatste ronde wist ik Otto voor te blijven maar twee bochten voor de finish wist Otto mij weer in te halen door mij een heel klein tikje te geven. Ik ben die manche uiteindelijk als 5e gefinisht.

De laatste manche bestond voornamelijk uit een gevecht tussen KTG Racing en mijzelf. De hele manche wisselden wij van positie maar helaas wist KTG Racing deze strijd te winnen. In een poging hem in te halen, schoot ik iets te ver door en verloor daardoor veel tijd. Helaas wist ik het gat niet meer dicht te rijden en werd uiteindelijk 7e.

In de uiteindslag ben ik uiteindelijk 6e geworden. Op zich is dat geen slecht resultaat alleen voor mijn gevoel ging het niet goed. De afstelling was niet zoals in Emmen en Venray en ook was ik niet tevreden over mijn motoren. Al met al genoeg stof om te verbeteren voor de volgende wedstrijd!